Prodata header

NMBS biedt haar reizigers gratis WiFi aan in de 27 grootste stations

'Prodata Systems faciliteert de digitale transformatie van NMBS door in te zetten op het verbeteren van de reizigerservaring ', geeft Bart Carbonez, CEO Prodata Systems aan

(Zaventem – 11 juni 2018)   Door het voorzien van een performante en gratis wifi connectiviteit in de stations zorgt Prodata Systems, in partnership met Orange Belgium en CityMesh, voor een verbeterde reizigerservaring van NMBS-klanten. De keuze van NMBS om verder in te zetten op het faciliteren van haar klanten door het voorzien van een performante Wifi in de stations werd vorig jaar aangekondigd en bestendigd. Dat maakt dat dit project in sneltempo werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met NMBS, Ypto en Infrabel.

Bij de selectie van de oplossing is nauw toegezien op de veiligheid van de data van de reiziger conform de privacy-wetgeving en het GDPR-kader. Er is ook ingezet op betrouwbaarheid en redundantie door de connectiviteit te ontdubbelen en de oplossing te hosten in 2 Tier-3 datacenters. De selectie van een schaalbare connectiviteitsoplossing laat toe dat de reiziger comfortabel zal kunnen surfen en streamen, maar ook dat de bandbreedte kan meegroeien met de verwachte evolutie in dataverbruik die we de afgelopen jaren ervaren.

De roll-out gebeurt gefaseerd: sinds vandaag zijn al achttien stations uitgerust met deze service, de komende maanden volgen de overige negen stations.

“Prodata Systems faciliteert de digitale transformatie van NMBS door in te zetten op het verbeteren van de reizigerservaring ”, geeft Bart Carbonez, CEO Prodata Systems aan.


wifi-train-stations

 

Prodata Systems staat reeds als jarenlange integrator bij NMBS borg voor de kwaliteitsbewaking, de netwerkintegratie, B2B-helpdesk en projectcoördinatie en heeft voor dit project een samenwerking opgezet met Orange, die instaat voor de connectiviteit via zijn performant netwerk. Orange zorgt ervoor dat de capaciteit snel kan aangepast worden om de wisselende stromen passagiers te kunnen connecteren. Bovendien is er een back-up ingebouwd zodat de connectiviteit ten allen tijde kan gegarandeerd worden.

Voor de gepersonaliseerde portaalpagina en Wifi management systeem doet NMBS beroep op de diensten van Citymesh. Het innovatieve bedrijf uit Brugge, met het inhouse ontwikkeld management platform WiFiLab, staat in voor de volledige gebruikerservaring. Met free Wifi-installaties in talloze steden, is Citymesh niet aan haar proefstuk toe. Mitch De Geest, CEO Citymesh: “Dankzij de portaalpagina, in de huisstijl van de NMBS, kunnen passagiers sneller en makkelijker in grote aantallen simultaan inloggen op het Wifi-netwerk en kan gepersonaliseerde informatie worden getoond.
 

Over Prodata Systems

Prodata Systems is een toonaangevende ICT integrator met zeer uitgebreide ondersteunende services voor bedrijven van elke omvang. Prodata Systems helpt bedrijven innovaties te implementeren en hun bedrijfsprestaties te verbeteren door het optimaliseren en beveiligen van uw netwerk en bijhorende infrastructuur. Grote organisaties uit de financiële sector, overheden en defensie, healthcare, industrie en retail behoren tot de klantenkring van Prodata Systems.

Voor meer informatie, bezoek www.prodata-systems.be


Perscontact

Isabelle De Marto – isabelle.de.marto@prodata-systems.be
 

Over Orange Belgium

Orange Belgium is één van de meest toonaangevende telecommunicatieoperatoren op de Belgische markt (met meer dan 3 miljoen klanten) en in Luxemburg, via haar dochter Orange Communications Luxembourg. Als convergente speler bieden we mobiele telecommunicatiediensten, alsook internet en tv aan particulieren; en innovatieve mobiele en vaste diensten aan bedrijven. Ons ultraperformant mobiel netwerk beschikt over de 2G, 3G, 4G en 4G+ technologie waarin we voortdurend in blijven investeren. Orange Belgium is als provider ook actief in de groothandel en verstrekt zijn partners toegang tot zijn infrastructuur en netwerkmogelijkheden. Orange België is een filiaal van de Orange-groep, één van de meest toonaangevende operatoren in Europa en Afrika voor mobiele en breedband internetdiensten en één van de leiders wereldwijd in het leveren van telecommunicatiediensten aan bedrijven. Orange België staat genoteerd op de Beurs van Brussel (OBEL).

Voor meer informatie: http://corporate.orange.be, http://www.orange.be of volg ons op Twitter: @pressOrangeBe.
 

Over Citymesh

Citymesh is een Belgische operator gespecialiseerd in de uitrol van grootschalige netwerken in stedelijke omgevingen, expo’s/events en vakantieparken. Het bedrijf heeft een eigen software managementplatform dat instaat voor het beheer van het netwerk, het verzamelen van data en het creëren van nuttige inzichten over het netwerk en zijn gebruikers. Sinds 2016 is Citymesh eigenaar van een eigen LTE frequentie (Band 42 / 3,5GHz).

Voor meer informatie www.citymesh.com.

Let’s sit down and talk

Looking for a partner who guarantees optimal flexibility in meeting your most demanding requirements, and who partners with state of the art vendors in order to ensure continuity and security of your IT infrastructure and systems ? Let's sit down and talk !                  

 Contact us  Our services