Prodata header

UZ Saint-Luc vernieuwt datacenter met Huawei en Prodata Systems

Bart Carbonez, CEO van Prodata Systems: 'Wij zijn verheugd deel uit te maken van dit mooie project. Het is de ideale manier voor Prodata Systems om haar strategisch partnerschap met Huawei verder vorm te geven en met onze gezamenlijke expertise grootschalige bedrijfskritische opslagprojecten te implementeren. Ik ben ervan overtuigd dat onze pro-actieve houding en excellent teamwerk garant zullen staan voor een vlotte migratie.'

Prodata Systems en Huawei vernieuwen samen de storage-infrastructuur van het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc, het academische ziekenhuis van de katholieke universiteit Louvain (UCL).  Samen zorgen ze eveneens voor de installatie van een remo-te back-up systeem. In dit vijfjarige project, ter waarde van 4,5 miljoen euro, zorgen Prodata Systems en Huawei voor zowel hardware, software, onderhoud en onder-steunende diensten. Huawei tekent hiermee zijn grootste Europese storage project in de ziekenhuissector. Het gaat hiervoor in zee met Prodata Systems, wat meteen de start betekent van hun eerste gezamenlijke strategische storageproject.
 

Klaar voor de toekomst

De exponentiële groei van data-opslag is een grote uitdaging voor het Universitair Zie-kenhuis Saint-Luc. Hun bedrijfskritische data hebben bovendien een privé-karakter, wat de beveiliging ervan cruciaal maakt.
Aangezien hun huidige infrastructuur niet langer voldeed aan de huidige normen en vereisten, besloot het ziekenhuis te investeren in de volledige vernieuwing van zijn storage-omgeving, waarbij hoge beschikbaarheid van de data en hun integriteit cen-traal staan.

 

Saint Luc UCL Bruxelles


 

Sterk partnerschap

Het ziekenhuis vond een sterke partner in de tandem Prodata Systems – Huawei. Zij werkten samen een realistisch en proactief capaciteitsplan uit.
Olivier Jeuniau, hoofd van de dienst Infrastructuur van het universitair ziekenhuis Saint-Luc, benadrukt de integratiecapaciteit van de door Prodata Systems en Huawei voorgestelde oplossing, evenals de schaalbaarheid inzake volume en prestaties. “Van alle ingediende offertes, was die van Prodata Systems en Huawei de enige die een volledige SSD-oplossing bood voor de drie SAN-tiers en de bestaande NAS-tier, waarbij enkel de NAS-opslag nog op klassieke schijven plaatsvindt. Dit terwijl slechts twee tiers gevraagd werden in het aanbestedingsdossier.”
Hij vervolgt: “We zijn overtuigd van de expertise van de tandem Prodata Systems -Huawei op het gebied van storage om van dit project een succes te maken. We geloven in de kracht van een wereldwijde innovatieve speler in combinatie met de lokale know-how van Prodata Systems. We hebben er alle vertrouwen in dat beide teams er samen voor zullen zorgen dat zowel het project management als de implementatie vlekkeloos verlopen.”

Kris Verheye, Director Enterprise Group bij Huawei: “Wetende dat de ziekenhuissector heel snel evolueert, was het voor ons duidelijk dat het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc behoefte had aan een future-proof, schaalbare oplossing. We kozen daar-om van bij aanvang voor een uiterst energiezuinige, high-end oplossing die bovendien meer opslagcapaciteit biedt dan waar vandaag behoefte aan is. De combinatie met een lage Total Cost of Ownership (TCO), uiterst belangrijk voor de competitiviteit van het ziekenhuis, maakte ons aanbod heel aantrekkelijk.”

Bart Carbonez, CEO van Prodata Systems: “Wij zijn verheugd deel uit te maken van dit mooie project. Het is de ideale manier voor Prodata Systems om haar strategisch partnerschap met Huawei verder vorm te geven en met onze gezamenlijke expertise grootschalige bedrijfskritische opslagprojecten te implementeren. Ik ben ervan overtuigd dat onze pro-actieve houding en excellent teamwerk garant zullen staan voor een vlotte migratie.”

 

Over Huawei Enterprise Business Group

Huawei is een Chinese privaatonderneming, opgericht in 1987 door Ren Zhengfei. Het hoofkantoor bevindt zich in Shenzhen.
Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers op het gebied van informatie- en communicatietechnologie en levert telecomnetwerken, datanetwerken, cloud computing-diensten en apparaten als tablets en smartphones.
Huawei richt zich op telecom operators, bedrijven en consumenten.

Over Prodata Systems

Prodata Systems is een toonaangevend bedrijf op het gebied van ontwerp, levering, implementatie en onderhoud van ICT-oplossingen op maat.
Prodata Systems biedt reeds meer dan 40 jaar oplossingen voor de volledige netwerkomgeving, van infrastructuur tot systeemoplossingen evenals de daaraan gerelateerde Managed Services. Hun port-folio bevat ook oplossingen voor ICT-beveiliging, de ‘total enterprise virtualization’ en oplossingen voor het beheer van medisch beeldmateriaal binnen en buiten het operatiekwartier van ziekenhuizen.
Zij richt zich voornamelijk tot de sectoren ziekenhuizen, overheid, industrie en defensie.

Let’s sit down and talk

Looking for a partner who guarantees optimal flexibility in meeting your most demanding requirements, and who partners with state of the art vendors in order to ensure continuity and security of your IT infrastructure and systems ? Let's sit down and talk !                  

 Contact us  Our services